Ispiši ovu stranicu

Ujedinjeni u umjetnosti

Izvođači iz četiri kontinenta spremaju program za djecu MDF-a

Dio ovogodišnjeg programa 59. Međunarodnog dječjeg festivala u Šibeniku bit će održan u Zatonu, Ražinama, Meterizama i Šubićevcu, te u Bilicama i Vodicama. Sve njih zabavljat će nagrađivani umjetnici iz Italije, Francuske, Finske, Španjolske, Kanade, Južne Koreje, Argentine i Brazila.  Deseljećima Festival slijedi ideju da kultura mora biti dostupna svima pa će tako ove godine u disperziranom programu 'Trgova i ulica' uživati djeca i odrasli iz nekoliko gradskih kvartova, odnosno četvrti i to  Meterize, Šubićevac, Ražine te Zaton kao i Bilice i Zaton.

ulicni umjetnici mdf sibenik 01

Program Trgova i ulica prvi put je uveden 1975. godine, a iako je program Festivala djeteta oduvijek usko vezan za povijesnu jezgru Šibenika,  izlazak programa izvan granica centra širi broj publike i osigurava kvalitetan kulturni program koji do njega ne dolaze na dnevnoj bazi tijekom dva tjedna održavanja Festivala.

„Što se tiče Zatona, dobro je da i naša djeca dožive Festival kod kuće. Posebno što se zadnjih godina u Zatonu bilježi povećani broj novorođene djece. Festival se ovako približava rubnim djelovima grada. Ovo i nije prvi put da nam Festival dolazi u goste jer smo ranijih godina bili domaćini slovenskim umjetnicima i bilo je izvrsno. Naravno da nam je drago zbog tog programa, a naši Zatonjani dio su i kičmatransa i radionica“, kazao je Boris Dukić, predsjednik Mjesnog odbora Zaton.

ulicni umjetnici mdf sibenik 03

Program u Zatonu održat će se na rivi, gdje će se 18. lipnja u 20 sati gostovati CIA Palma iz Argentine te 22. lipnja u isto vrijeme, nagrađivani talijanski performer, Claudio Mutazzi.

UNICEF-ova Konvencija o pravima djeteta napominje da svako dijete ima pravo na odmor i slobodno vrijeme, na igru i razonodu primjerenu njegovoj dobi, kao i na slobodu sudjelovanja u kulturnom životu i umjetnostima, a sve to utkano je u djelovanje Međunarodnog dječjeg festivala u Šibeniku koji, isto tako, promiče pravo djeteta na puno sudjelovanje u kulturnom i umjetničkom životu.

ulicni umjetnici mdf sibenik 04

 

PROGRAM TRGOVA I ULICA U DISPERZIJI:

Šubićevac, Centra za odgoj i obrazovanje Šubićevac:

21. lipnja, 10:30 sati; Margo Gram

22. lipnja, 10:30 sati; Claudio Mutazzi

23. lipnja, 10:30 sati; CIA Palma

Meterize, igralište u Svilajskoj ulici:

18. lipnja, 21:00 sat: Supprise

26.lipnja, 19:30 sati: Les Dudes

27. lipnja, 20:00 sati; Hugo Miro

Ražine , športsko–rekreacijski centar Ražine donje:

26. lipnja, 20:00 sati; Jisoo Park

27. lipnja, 19:30 sati, Les Dudes

28. lipnja, 19:30 sati, Hugo Miro

Bilice, igralište Stubalj:

19. lipnja, 21:00 sat: CIA Alta Gama

26.lipnja, 21:30 sati: Les Dudes

Vodice, vodička riva:

21. lipnja, 20:00 sati: CIA Palma

 

Ako želite vidjeti tko su i što rade umjetnici koji će ove godine zabavljati festivalsku publiku na ulicama i trgovima Krešimirovog grada, pogledajte u nastavku:

 

Claudio  Mutazzi, Street Coffee

 

Francuska, Margo Gram, Cyclose

 

Kanada/Finska, Les Dudes!  Stories in the city!

 

Španjolska, Hugo Miro

 

Argentina, CIA Alta Gama, Adoro

https://drive.google.com/open?id=12O9qcfWhTz4F2dK1YORZ3QR7BhsuPBtN

 

Francuska, Suprisse effect

 

Južna Koreja, Jioo Park

 

Brazil,Cia Palma Second Try!