Croatian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Czech Dutch English Filipino French German Hungarian Italian Japanese Macedonian Polish Portuguese Russian Slovak Slovenian Spanish

Stoti A380 u floti aviokompanije Emirates

• Emirates je ovaj važan događaj obilježio u Hamburgu, pokazujući tako predanost programu A380

• Predsjednik aviokompanije Emirates naglasio je pozitivne učinke programa A380 na proizvodnju, zrakoplovnu industriju i iskustvo za putnike

 

Zrakoplovna kompanija Emirates proslavila je danas uključivanje stotog zrakoplova Airbus A380 u svoju flotu svečanim događanjem u Airbusovom centru za isporuku u Hamburgu.

Njegovo visočanstvo Sheikh Ahmed bin Saeed Al-Maktoum, Emirates’ Chairman and Chief Executive službeno je otvorio ceremoniju, a pridružili su mu se i Sir Tim Clark, President Emirates Airline, Tom Enders, Airbus Chief Executive Officer, Dominic Horwood, Rolls-Royce, Director - Customer and Services; Njegova Ekscelencija Ali Al Ahmed, veleposlanik Ujedinjenih Arapskih Emirata u Njemačkoj te Frank Horch, Senator za gospodarstvo, promet i inovacije grada Hamburga. 

 

foto 2

Pozdravni govori za VIP uzvanike i predstavnike medija na svečanosti u Hamburgu, s lijeva na desno: Njegovo visočanstvo Sheikh Ahmed bin Saeed Al Maktoum, Chairman and Chief Executive Officer, Emirates Airline & Group te Tom Enders, Chief Executive Officer of Airbus.

 

Njegovo visočanstvo Sheikh Ahmed tom je prilikom izjavio: „Ovo je izuzetno važan trenutak za Emirates, Airbus i za sve naše brojne partnere uključene u program A380. Nema sumnje da A380 ima jak pozitivan učinak na proizvodnju, ali i druge aspekte u zrakoplovnoj industriji, kreirajući i podržavajući stotine tisuća radnih mjesta, potičući inovacije i razvoj novih proizvoda u brojnim povezanim područjima kao što su zemaljske usluge, ugostiteljstvo, različiti sadržaji u zračnim lukama, proizvodi u zrakoplovima i mnogi drugi.

Važno je također naglasiti da je A380 putnicima pružio sasvim novo, bolje iskustvo letenja. Naime, sam je zrakoplov zaista ogledni primjer inženjerstva. Najveći je to komercijalni zrakoplov na svijetu, a istovremeno je tih i efikasan te smo ga i mi u aviokompaniji Emirates koristili za primjer u redefiniranju cjelokupnog razmišljanja o proizvodima koji se nude na letu te iskustvu putovanja. Naše kabinsko osoblje voli letjeti njime, a vole ga i naši putnici.

A380 uspjeh je za Emirates. Uspjeli smo ga koristiti u zračnim lukama s ograničenim prilazima, kao i regionalnim i tzv. 'sekundarnim' zračnim lukama gdje smo povećali potražnju putnika. Naime, kad god uključimo A380 na rutu, to obično potiče promet i potražnju putnika koje privlači iskustvo Airbusa A380. Ostajemo predani programu i nastavit ćemo blisko surađivati s Airbusom i našim partnerima kako bismo kontinuirano unapređivali proizvod i ponudu A380 te se izuzetno veselimo zaprimanju preostalih 42 naručenih zrakoplova.“

„Izuzetno smo ponosni na našu dugogodišnju suradnju sa zrakoplovnom kompanijom Emirates – partnerstvo je to koje je sastavni dio programa A380“, izjavio je Tom Enders. „Neizmjerno smo ponosni što je vizionarska aviokompanija kao što je Emirates od samog početka vjerovala u A380 te ga odabrala kao svoj flagship i okosnicu poslovanja. Uvijek je, naravno, uzbudljivo čuti pozitivnu povratnu informaciju putnika o našem zrakoplovu, pogotovo kad ga se povezuje s uspjehom Dubaija kao najdinamičnijeg svjetskog središta zračnog prometa.“

 

foto 1

S lijeva na desno: Njegovo visočanstvo Ali Al Ahmed, veleposlanik UAE u Njemačkoj, Njegovo visočanstvo Sheikh Ahmed bin Saeed Al Maktoum, Chairman and Chief Executive Officer, Emirates Airline & Group, Tom Enders, Chief Executive Officer of Airbus , Senator Frank Horch, Ministarstvo za gospodarstvo, promet i inovacije grada Hamburga, Fabrice Brégier, Chief Operating Officer of Airbus and President Commercial Aircraft and Dominic Horwood, Director – Customer and Services Rolls-Royce  ispred 100. Airbusa A380

 

Dominic Horwood izjavio je: „Čestitamo aviokompaniji Emirates na ovom važnom događaju. Izuzetno smo ponosni što pokrećemo njihov 100. Airbus A380 i veselimo se izgradnji još snažnije suradnje u godinama koje dolaze.“

 

Airbus A380 pokreću motori Rolls-Roycea, konfiguriran je u tri kabinske klase, s 14 privatnih apartmana u prvoj klasi, 76 sjedala u poslovnoj klasi te 426 mjesta u ekonomskoj klasi. Opremljen je novim i dodatno poboljšanim Onboard Loungeom, a bit će predstavljen na nadolazećem Dubai Air Showu te nakon toga pušten u promet.

 

Godina počasti za Njegovo visočanstvo Sheikha Zayeda bin Sultana Al Nahyana (eng. Year of Zayed tribute)

 

Nastavljajući se na proslavu, Emirates je iskazao i posebnu počast pokojnom utemeljitelju Ujedinjenih Arapskih Emirata, Njegovom visočanstvu Sheikhu Zayedu bin Sultanu Al Nahyanu, posebno ukrašenim stotim Airbusom A380.

 

foto 3

Aviokompanija Emirates daje posebnu počast pokojnom utemeljitelju UAE, Njegovom visočasnstvu Sheikhu Zayedu bin Sultanu Al Nahyanu, posebno oslikanim Airbusom A380

S lijeva na desno: Njegovo visočanstvo Sheikh Ahmed bin Saeed Al Maktoum, Chairman and Chief Executive Officer, Emirates Airline & Group, Tom Enders, Chief Executive Officer of Airbus , Sir Tim Clark, President Emirates Airline , Fabrice Brégier, Chief Operating Officer of Airbus and President Commercial Aircraft , HE Ali Al Ahmed, UAE Ambassador to Germany , Adel Al Redha, Emirates Executive Vice President and Chief Operating Officer te Tom Leahy, Chief Commercial Officer – Customers – Commercial Aircraft of Airbus.

 

Njegovo visočanstvo Sheikh Ahmed izjavio je: „Godina 2018. godina je u kojoj odajemo počast Njegovom visočanstvu Sheikhu Zayed bin Sultanu Al Nahyanu ('Year of Zayed') te obilježavamo 100 godina od osnutka naše zemlje slaveći našeg utemeljitelja i njegovu ostavštinu. Aviokompanija Emirates ponosna je što može ukazati počast i priznanje čovjeku koji je bio ključan za utemeljenje i razvoj UAE, i to baš tijekom ovako važnog događaja za nas kao što je to uključivanje stotog Airbusa A380 u flotu. Naime, baš kako je A380 stvorio sasvim nove temelje u brojnim područjima, tako je i Sheikh Zayed bio istinski pionir i vizionar. Pronoseći njegovu poruku nadahnuća, smjelosti i odlučnosti svijetu dok letimo zrakoplovom A380 ispravan je način slavlja njegove nevjerojatne ostavštine.“

 

Pozitivan utjecaj na zrakoplovnu industriju i avijaciju

 

Emiratesov program A380 stvara i podržava različite poslove u proizvodnji diljem svjetskog lanca nabave zrakoplova. Airbus procjenjuje da Emiratesove narudžbe zrakoplova A380 same potpomažu 41.000 izravnih, neizravnih i induciranih radnih mjesta u Europi, od čega je njih oko 14.500 samo u Njemačkoj. To su visoko kvalificirani poslovi i utječu na opskrbni lanac visoke vrijednosti, što stvara značajan utjecaj u zemljama u kojima Airbus ima objekte za proizvodnju zrakoplova. Procijenjeni učinak Emiratesovih ulaganja u A380 u Europi u poslovnoj godini 2013. /2014. iznosi 3,4 milijarde eura BDP-a. U Njemačkoj i Francuskoj Emiratesov utjecaj na BDP iznosi 1,2 milijarde eura za svaku zemlju.*

U travnju 2015. godine Emirates je potpisao povijesni ugovor s Rolls-Royceom u vrijednosti od 8,7 milijardi eura za motore Trent 900 i dugoročni paket cjelokupnog održavanja. Motori će pokretati 50 Airbusa A380 koji su s letovima počeli 2016. godine. Ovaj dosad najveći ugovor za Rolls-Royce i jedan od najvećih ikad ugovora o izvozu za britansku tvrtku dio je ulaganja aviokompanije Emirates u Velikoj Britaniji i Europi.

 

Podizanje ljestvice iskustva letenja

 

Predstavljanje prvog Emiratesovog zrakoplova tipa A380 postavilo je 2008. godine nove standarde u iskustvu za putnike uvođenjem mnogih noviteta u industriju, uključujući Onboard Lounge, spa-tuševe (Shower Spas), besplatan Wi-Fi i napredne sustave zabave na letu u svim klasama, kao i mnoge druge pogodnosti.

Emirates kontinuirano ulaže u unapređivanje svojih zrakoplova A380, osiguravajući svojim putnicima najbolji mogući doživljaj putovanja. Do danas je više od 85 milijuna putnika letjelo Emiratesovim A380.

Zrakoplovna tvrtka je od 2008. godine implementirala mnogobrojna poboljšanja na svojoj floti zrakoplova A380. Među njima su suptilni noviteti kao što su dodavanje USB priključaka u sjedištu i uvođenje električnih prozorskih roleta te veće nadogradnja kao što su premještanje prostora za prtljagu kako bi se dobilo više prostora u kabini, instaliranje većih i boljih sustava za zabavu na letu i novoobnovljeni Onboard Lounge.

 

Emiratesova flota A380

 

Emirates je najveći svjetski operater zrakoplova A380, koji ovim kultnim dvopalubnim širokotrupnim zrakoplovom leti u 48 gradova na šest kontinenata. Uključujući jednokratne letove, posebne komemorativne usluge, testne letove i druge operativne letove, dosad je više od 70 zračnih luka dočekalo Emiratesov A380.

Zrakoplovna tvrtka prosječno u flotu uključuje 11 novih zrakoplova tipa A380 godišnje, počevši od prvog zrakoplova u kolovozu 2008. godine. U financijskoj godini 2016./2017. Emirates je uključio rekordnih 19 novih zrakoplova tipa A380.

U Dubaiju Emirates upravlja najvećim svjetskim čvorištem zrakoplova A380 s cijelim namjenskim središtem posvećenim poslovanju i operacijama ovog modela zrakoplova. Objekt vrijedan 3,3 milijarde dolara investicija je koja je Emiratesovim putnicima osigurala praktičnost i udobnost, uz izravno ukrcavanje na zrakoplove A380 iz salona prve i poslovne klase te druge usluge i pogodnosti, uključujući trgovine duty free, spa centar, niz vrhunskih ugostiteljskih objekata i još mnogo toga.

Emirates zapošljava 1.500 članova pilotskog osoblja i više od 23.000 članova kabinskog osoblja posebno obučenih za upravljanje flotom zrakoplova tipa A380.

***

* Prema analizi Frontier Economics provedenoj 2015. godine

 

O aviokompaniji Emirates

Emirates je najveći svjetski međunarodni zrakoplovni prijevoznik. Posluje s tehnološki naprednom flotom od preko 260 širokotrupnih zrakoplova, stvarajući vrijedne zračne veze koje povezuju Dubai s 156 gradova u 84 zemlje i povezujući svijet kroz čvorište u Dubaiju. Emirates je stekao svjetski ugled zbog izvrsnosti usluga, a osvojio je i brojne međunarodne nagrade za usluge i inovacije.

 

O tvrtki Airbus

Airbus je globalni lider u zrakoplovstvu, istraživanju svemira i povezanim uslugama. Godine 2016. tvrtka je ostvarila prihod od 67 milijardi eura, a zapošljava oko 134.000 radnika. Airbus nudi najopsežniju paletu putničkih zrakoplova od 100 do više od 600 mjesta. Airbus je također europski lider koji pruža tankere, borbene i transportne zrakoplove i zrakoplove za misije i jedna je od vodećih svjetskih tvrtki za istraživanje svemira. U helikopterima, Airbus pruža najučinkovitija civilna i vojna rješenja rotorcraft diljem svijeta.

TRAŽITE SMJEŠTAJ?

ZANIMLJIVOSTI

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3

Portal koristi kolačiće (cookies) kako bismo poboljšali vaše korisničko iskustvo !

Ako ne promijenite postavke preglednika pristajete na njega! Learn more

SLAŽEM SE

PRIVATNOST KORISNIKA

Prema zakonu Europske unije, želimo Vas obavijestiti da ovaj web portal koristi kolačiće (Cookies) kako bismo mogli osigurati najvišu kvalitetu usluge. 

Kolačići u vašem pregledniku omogućuju nam da osiguramo rad svih funkcija internetskog portala, da određene sadržaje prilagodimo posebno za vas i analizom posjeta stalno poboljšavamo internetski portal.

Kako se kolačići (Cookie) pohranjuju možete podesiti u postavkama preglednika. U svrhu poboljšavanja vašega iskustva pregledavanja ovog web portala, moramo na vaše računalo spremiti malenu količinu informacija ( kolačića - eng. naziv cookies ). Preko 90 % svih web stranica koristi ovu praksu no prema regulacijama Europske unije od 25.03.2011. obvezni smo prije spremanja kolačića zatražiti vaš pristanak. Korištenjem ove web stranice pristajete na uporabu kolačića. Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, no neke njezine mogućnosti Vam neće biti dostupne.

Što je kolačić?
Kolačić je informacija spremljena na Vaše računalo od strane web stranice koju posjetite. Kolačići obično spremaju Vaše postavke, postavke za web stranicu, kao što su preferirani jezik ili adresa. Kasnije, kada opet otvorite istu web stranicu internet preglednik šalje natrag kolačiće koji pripadaju toj stranici. Ovo omogućava stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama.

Kolačići mogu spremati širok pojas informacija uključujući osobne informacije (kao što je Vaše ime ili e-mail adresa). Ipak, ova informacija može biti spremljena jedino ako Vi to omogućite - web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im Vi niste dali i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu. Zadane aktivnosti spremanja i slanja kolačića Vama nisu vidljive. Ipak, možete promjeniti Vaše postavke internet preglednika da možete sami birati hoćete li zahtjeve za spremanje kolačića odobriti ili odbiti, pobrišete spremljene kolačiće automatski pri zatvaranju internet preglednika i slično.