Ispiši ovu stranicu

Food Truck Road Trip u pet hrvatskih destinacija

Mastercard i chef Marin Medak za ljetnu gastronomsku turneju po Hrvatskoj pripremaju specijalitete inspirirane našom tradicionalnom kuhinjom

Najbolje od tradicije na street food način: food truck poznatog hrvatskog chefa kreće u obilazak pet turističkih destinacija

U suradnji s jednim od najboljih hrvatskih kuhara Marinom Medakom, Mastercard je i ovog ljeta pokrenuo projekt Mastercard Food Truck Road Trip u sklopu kojeg će se od 22. srpnja do 4. kolovoza organizirati jedinstvena gurmanska priča u pet destinacija.

Marin Medak Food Truck 01

Marin Medak Food Truck

Marin Medak Food Truck 02

Marin Medak Food Truck

Za vrijeme ove jedinstvene gastro turneje, voditelj zagrebačkog restorana RougeMarin i etablirani chef Marin Medak pripremat će tradicionalne hrvatske recepte na moderan način u posebnom vozilu Mastercard Food Truck kojim će obići Pulu, Rijeku, Pag, Šibenik i Split. Time će ovi gradovi privremeno obogatiti svoju street food ponudu te omogućiti domaćim i stranim gurmanima da uživaju u pomno odabranim nacionalnim jelima. Menu će uključivati sporo pečenu janjetinu, komišku pogaču, juneći burger u brioche pecivu, peka sendvič s konfitiranom tunom i pileće ražnjiće.

Mastercard Food Truck Road Trip 01

Mastercard Food Truck Road Trip

Mastercard Food Truck Road Trip 02

Mastercard Food Truck Road Trip

„Stvaranje novog jela uvijek je iznova izazov koji vas ne ostavlja ravnodušnima, a tako je i s ovim jelima koja sam osmislio naslanjajući se na našu mediteransku tradiciju, lokalne namirnice i tehnike kuhanja koje sam iskoristio i presložio u street food dimenziju jela. Današnji nas užurbani stil života tjera da pojedemo nešto s nogu, onako usput, pa kad je već tako, zašto ne bismo jeli zdravo, ukusno i ispravno skuhano“, rekao je Marin Medak.

Mastercard Food Truck Road Trip 03

Mastercard Food Truck Road Trip

Mastercard Food Truck Road Trip 04

Mastercard Food Truck Road Trip

Poseban razlog za uživanje u ovom gastronomskom iskustvu imat će korisnici Mastercard® i Maestro® kartica koji pri plaćanju ostvaruju 15% popusta i dobivaju posebnu kuharicu Food Truck Road Trip.

Mastercard Food Truck Road Trip 05

Mastercard Food Truck Road Trip

„I ove smo godine krenuli na Mastercard Food Truck turneju, nakon uspješne prošlogodišnje, kako bismo upotpunili projekte kojima našu zemlju pretvaramo u još zanimljivije odredište za domaće i strane turiste“, rekla je je Gea Kariž iz Mastercarda. „To svakako činimo i kroz našu platformu Priceless Croatia (priceless.com) koja nudi gotovo 50 jedinstvenih i ekskluzivnih iskustava u destinacijama diljem Hrvatske.“

Mastercard Food Truck Road Trip 06

Mastercard Food Truck Road Trip

Mastercard Food Truck Road Trip 07

Mastercard Food Truck Road Trip

 

Raspored turneje Mastercard Food Truck Road Trip:

• PULA – Narodni trg (22. i 23. srpnja, od 18 do 24 sata)

• RIJEKA – Trg 111. brigade hrvatske vojske (od 24. do 27. srpnja, od 18 do 24 sata)

• PLAŽA ZRĆE, OTOK PAG – Klub NOA (od 28. do 30. srpnja, od 16 do 20 sati / od 22 do 2 sata)

• ŠIBENIK – Ulica kralja Zvonimira 1, ispred bivše Kazališne kavane (od 31. srpnja do 2. kolovoza, od 18 do 24 sata)

• SPLIT – točna lokacija i vrijeme održavanja bit će objavljeni naknadno (3. i 4. kolovoza)

Mastercard Food Truck Road Trip 09

Mastercard Food Truck Road Trip

Mastercard Food Truck Road Trip 10

Mastercard Food Truck Road Trip

 

O kompaniji Mastercard

Mastercard (NYSE: MA), www.mastercard.com , tehnološka je kompanija u globalnoj platnoj industriji. Predstavlja najbržu platnu mrežu, povezuje potrošače, financijske institucije, prodavače, javne uprave i poslovne subjekte u više od 210 zemalja i teritorija. Proizvodi i rješenja kompanije Mastercard čine svakodnevne trgovačke aktivnosti – kao što su kupnja, putovanja, poslovanje i upravljanje financijama – jednostavnijima, sigurnijima i učinkovitijima. Pratite Mastercard na Twitteru uz @MastercardNews, pridružite se razgovoru na blogu Beyond the Transaction i prijavite za najnovije vijesti na Engagement Bureau.