Croatian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Czech Dutch English Filipino French German Hungarian Italian Japanese Macedonian Polish Portuguese Russian Slovak Slovenian Spanish

Damir Halilić HAL 23. studenog 2018. u OSIJEKU

koncert

promocija

glazbna radionica

projekcija filma 'Črni kastavac'

 

DAMIR HALILIĆ – HAL

gitaristički virtuoz i skladatelj je za sve gitariste objavio zbirku svojih notnih zapisa i prateće video snimke

ATLANTIS - Moć gitare / Guitar Power Vol. 1

 

Promocija u Osijeku održat će se 23. studenog 2018. godine sa sljedećim programom:

 

12:00 sati - Klub knjižare NOVA (Trg A. Starčevića 4, Osijek)

- Promocija luksuznog izdanja: Damir Halilić Hal 'Moć Gitare /Guitar Power' Vol. 1 (knjiga s notnim zapisom + 2 DVD-a)

- Glazbena radionica

- Projekcija dokumentarnog filma Igora Modrića 'ČRNI KASTAVAC' (In memory of Philadelphia Jerry Ricks)

 

21:00 sat - Ekonomski fakultet (Trg Ljudevit Gaja 7, Osijek)

- KONCERT- DAMIR HALILIĆ HAL

 

U petak, 23. studenog u organizaciji Akademije umjetnosti i kulture i knjižare Nova, ne propustite cjelodnevni program s gitarističkim virtuozom Damirom Halilićem. Program počinje u 12:00 sati u prostoru knjižare Nova promocijom izdanja (knjiga + 2DVDa)ATLANTIS - Moć gitare / Guitar power vol. 1 objavljenog za izdavačku kuću Dancing Bear, koju prati prigodna radionica te projekcija dokumentarnog filma Igora Modrića posvećenog country blues gitaristu Philadelphia Jerry Ricksu 'Črni Kastavac'.

Događanje zaokružuje koncert gitarističkog virtuoza Damira Halilić Hala pod nazivom MOĆ GITARE/GUITAR POWER na Ekonomskom fakultetu u Osijeku s početkom u  21:00 sat.

Luksuzno izdanje sadrži: bogato opremljenu knjigu notnih zapisa za deset Halovih autorskih skladbi, bogato  ilustriranu brojnim fotografijama, 123. stranice, tvrdi uvez; 2 DVD-a koji donose 20 kompozicija u originalnoj autorovoj izvedbi (original recordings) u formi video spotova i deset skladbi u usporenim izvedbama (slow motion examples).

Za sve gitariste klasične provenijencije, ovo izuzetno vrijedno izdanje moglo bi biti korisno za upoznavanje s različitim tehnikama, stilovima i formama i to na 'domaćem jeziku' – jeziku klasične gitare dok za one koji još ne čitaju glazbu, ovo bi mogao biti zanimljiv ulazak u svijet klasične gitare.

'Voda' je jedna od deset skladbi u slow motion video verziji (uz originalnu video verziju i notni zapis) s luksuznog izdanja: Damir Halilić Hal 'Moć Gitare /Guitar Power' Vol. 1 (knjiga notnih zapisa + 2 DVD-a), preporučujemo:

Damir Halilić Hal jedan je od internacionalno najaktivnijih hrvatskih glazbenika i ujedno dobitnik prestižnih glazbenih nagrada među kojima je i Porin.

Nastupao je u SAD-u, Engleskoj, Njemačkoj, Italiji, Mađarskoj, Francuskoj, Sloveniji, Srbiji, Poljskoj, Austriji, Švicarskoj i drugim zemljama. O njegovom statusu dovoljno govori podatak da je njegove albume na svojoj web stranici za prodaju uvrstio glazbeni virtuoz Tommy Emmanuel. Hal je ujedno i organizator Hal's All Star Guitar Festivala koji se održava u Rijeci i na kojem nastupaju najvažniji gitaristi današnjice, umjetnički je ravnatelj Kastav Blues Festivala, a uređuje i program Baška International Guitar Festivala.

Realizirao je šest albuma (od kojih su dva dvostruka i jedan trostruki) snimanih diljem svijeta.

knjiga 1 1500

Halov multimedijalni ciklus koncerata nazvan Moć gitare po riječima struke jedan je od najinovativnijih glazbenih projekata u svojoj kategoriji. Riječ je o alternativnom konceptu solističkog nastupa multimedijalnog karaktera. Originalnost odnosno vrijednost projekta potvrđuju i vrhunski svjetski glazbenici u svojim komentarima i preporukama.

 

O Halu su rekli:

 

„Ako ima pravde na svijetu, Halova glazba će nadići hrvatske okvire i osvojiti ljude na svim kontinentima“ - Michael Messer, najvažniji britanski blues slide gitarist, osvajač BBC-eve nagrade za najboljeg akustičnog blues gitarista, čija je gitarističko umijeće pohvalio sam Johnny Cash

 

„Hal je fantastičan glazbenik i divim se njegovoj posvećenosti gitari. Želim mu puno uspjeha u karijeri i volio bih ga vidjeti kako nastupa diljem svjetskih pozornica“ - Tommy Emmanuel, australski virtuozni glazbenik i nositelj titule najboljeg svjetskog akustičnog gitariste po utjecajnom Guitar Playeru

 

„Izvanredno je kako Hal svira toliko različitih stilova gitare na briljantan način. Njegove tehnike i ideje pokazuju koliko je neobičan njegov talent. Mislim da je potencijalno riječ o jednoj od vodećih figura na svjetskoj gitarističkoj sceni“ - legendarni američki jazz/blues gitarist Woody Mann

 

„Kada mislite da je sve što je moglo biti odsvirano na akustičnoj gitari već napravljeno, doći će glas negdje iz svijeta, može biti iz Hrvatske, koji će vam ispričati novu priču. To mi se dogodilo kada je Hal, klasični glazbenik iz Hrvatske, zasvirao. Hal svira u najboljoj američkoj 'fingerstyle' tradiciji, ali tu je uvijek nešto dodatno što čini ovog glazbenika jedinstvenim. Ljudi, poslušajte ga, odličan je“ - njemački gitarist Thomas Kleemaier

 

„Mislim da je izvrstan gitarist. Izražene tehnike, vrlo strastven i  sjajnih vještina i sposobnosti. Njegova izvedba je bila kao da gledate jednog gitaristu, a čujete deset ljudi koji sviraju deset gitara. Bilo je fantastično“ - Alan Nimmo iz blues benda The King King koji su već drugu godinu zaredom osvojili British Blues Awards za najbolji bend

 

„Čovjek zna kako svirati gitaru. Ima blues. Ima taj osjećaj. Rock gitara, klasična, sve što zasvira je odlično“ - Johnny Mars koji je svirao usnu harmoniku s legendama blues i rock and roll glazbe

 

„Poznat je po svijetu i svi gitaristi znaju za njega. Čak i blueseri poštuju Hala“ - Michael Roach, blues gitarist i osnivač European Blues Association

 

DAMIR HALILIĆ – HAL

ATLANTIS - Moć gitare / Guitar Power Vol. 1

knjiga 1500 20170919 122252

Luksuzno izdanje sadrži knjigu A4 formata tvrdih korica s notnim zapisom za 10 Halovih autorskih skladbi ilustriranu brojnim fotografijama + 2 DVD-a koji donose 20 kompozicija u originalnoj autorovoj izvedbi (original recordings) u formi video spotova i deset skladbi u usporenim izvedbama (slow motion examples).

Notno izdanje 'Atlantis' pisano je u formi notnog zapisa za klasičnu gitaru međutim sadržaj knige označene s Vol.1 upotpunjuju i 2 DVD-a s 3,5 sati video materijala koji se odnosi na dvadeset kompozicija u originalnoj autorovoj izvedbi (original recordings) u formi video spotova i deset skladbi u usporenim izvedbama (slow motion examples).

Jedan DVD je 'klasični' DVD za reprodukciju u DVD playerima, a drugi je DATA DVD na kojem je isti sadržaj u HD rezoluciji namijenjen za korištenje na osobnim računalima i drugim kompatibilnim napravama (tableti, telefoni, smart TV i sl.)

Video materijali znatno olakšavaju savladavanje notnog materijala posebno u brojnim primjerima u kojima se pojavljuju nestandardni elementi za svijet klasične gitare što se odnosi na otvorene štimove i razne tehnike sviranja srodnih instrumenata (akustične steel string gitare, električne gitare, flamenco gitare, bendža i 12 žičane gitare). Svi takvi dijelovi detaljno su obrađeni i prikazani u video formatu.

knjiga 1500 20170919 121810

Često puta tijekom povijesti sukobljavali su se svijetovi tzv. čistunaca i onih drugih koji nisu mogli biti jednostavno svrstani u postojeće kategorije pa smo i u naše vrijeme svjedočili raznim intelektualnim raspravama, suprostavljanjima i neuvažavanja drugačijeg.

Kao što neosporni autoritet u svijetu klasične gitare Andres Segovia u mladom Paco De Luciji nije prepoznao genija nego samo gitarističku pirotehniku tako ni 'klasični svjetonazor' nije ozbiljno doživljavao razvoj akustične gitare (steel string guitar) sve do pojave novih glazbenika kao što je Tommy Emmanuel čiji utjecaj na kompletan svijet gitare je danas neupitan. Primjeri su brojni, a povijest se ponavlja pa uvijek 'čistunci' uredno poslože stvari u kategorije da bi im onda netko 'stao na žulj' i ispremiješao stvari u njihovom 'urednom svijetu' zaboravljajući pritom na samu bit umjetnosti kod koje kreacija kao osnovna pokretačka snaga stvara bezgranične izražajne horizonte.

Moderna tehnologija poglavito posljednjih nekoliko desetljeća razvojem Interneta omogućila je brži protok informacija i glazbeni svijet kao i svaki drugi doživio je promjene koje su ga odvele u novim pravcima. Razvile su se nove metode učenja, a za razliku od prijašnjih generacija glazbenici lako upoznaju rad svojih kolega i općenito nove ideje i trendove. 

Upravo te nove tehnologije omogućile su da sadržaj ove knjige bude dostupan i onima koji ne čitaju note jer iako je knjiga pisana u formi notnog zapisa za klasičnu gitaru popratna 2 DVD-a omogućavaju savladavanje kompozicija samo gledanjem video materijala. Na taj način izbjeglo se je i korištenje tablatura odnosno pažljivo odabrani kutevi kamera i usporeni snimci detalja dovoljni su za uspješno praćenje materijala ne skrećući pogled s ekrana.

knjiga za

Halovi glazbeni horizonti su široki što dolazi do izražaja u ovoj knjizi. Rasprave na temu da li se ovdje radi o klasičnoj gitari ili nečemu drugom mogu biti zanimljive ali u spomenutoj priči o 'čistuncima' i 'onim drugima' Hal sigurno spada u 'one druge', a jedino 'oružje' koje drži u rukama na cijelom ovome materijalu je klasična gitara svirana tehnikom klasične gitare kojoj se povremeno dodaju razne 'supstance' pokupljene na Halovom glazbenom putu tijekom proteklih desetljeća.

Za sve gitariste klasične provenijencije ovo bi moglo biti korisno upoznavanje s različitim tehnikama, stilovima i formama i to na 'domaćem jeziku' – jeziku klasične gitare. Za one druge, koji ne čitaju glazbu ovo bi mogao biti zanimljiv ulazak u svijet klasične gitare.

Portal koristi kolačiće (cookies) kako bismo poboljšali vaše korisničko iskustvo !

Ako ne promijenite postavke preglednika pristajete na njega! Learn more

SLAŽEM SE

PRIVATNOST KORISNIKA

Prema zakonu Europske unije, želimo Vas obavijestiti da ovaj web portal koristi kolačiće (Cookies) kako bismo mogli osigurati najvišu kvalitetu usluge. 

Kolačići u vašem pregledniku omogućuju nam da osiguramo rad svih funkcija internetskog portala, da određene sadržaje prilagodimo posebno za vas i analizom posjeta stalno poboljšavamo internetski portal.

Kako se kolačići (Cookie) pohranjuju možete podesiti u postavkama preglednika. U svrhu poboljšavanja vašega iskustva pregledavanja ovog web portala, moramo na vaše računalo spremiti malenu količinu informacija ( kolačića - eng. naziv cookies ). Preko 90 % svih web stranica koristi ovu praksu no prema regulacijama Europske unije od 25.03.2011. obvezni smo prije spremanja kolačića zatražiti vaš pristanak. Korištenjem ove web stranice pristajete na uporabu kolačića. Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, no neke njezine mogućnosti Vam neće biti dostupne.

Što je kolačić?
Kolačić je informacija spremljena na Vaše računalo od strane web stranice koju posjetite. Kolačići obično spremaju Vaše postavke, postavke za web stranicu, kao što su preferirani jezik ili adresa. Kasnije, kada opet otvorite istu web stranicu internet preglednik šalje natrag kolačiće koji pripadaju toj stranici. Ovo omogućava stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama.

Kolačići mogu spremati širok pojas informacija uključujući osobne informacije (kao što je Vaše ime ili e-mail adresa). Ipak, ova informacija može biti spremljena jedino ako Vi to omogućite - web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im Vi niste dali i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu. Zadane aktivnosti spremanja i slanja kolačića Vama nisu vidljive. Ipak, možete promjeniti Vaše postavke internet preglednika da možete sami birati hoćete li zahtjeve za spremanje kolačića odobriti ili odbiti, pobrišete spremljene kolačiće automatski pri zatvaranju internet preglednika i slično.