Ispiši ovu stranicu

Sci-Fi Večera U Kino Restoranu

Sci-Fi Kino Restoran je smješten u Disney Hollywood Studiju, jedan od četiri glavna tematska parka u Svijetu Walta Disneya, u Bay Lake na Floridi. Restoran je modeliran po uzoru na drive-in kina iz 1950-ih godina, sa separeima koji nalikuju kabrioletima iz tog doba. Dok jedu, gosti mogu gledati filmove na velikom platnu koji prikazuju video isječke starih B-filmova kao što su Frankenstein Susreće Svemirsko Čudovište, Plan 9 Iz Svemira te Napad 15 Metarske Žene.

movietheater

Ulaz u restoran nalikuje kino blagajni, a gosti hodaju odatle uz visoku ogradu do blagovaonice, gdje nekoliko separea od stakloplastike napravljeno da nalikuju kabrioletima iz 1940-ih i 1950-ih godina popunjavaju prostor. Auti imaju bijele gume, a registarske pločice datiraju iz 1955. godine. Svaki kabriolet može zaprimiti četvero ljudi. Strop simulira noćno nebo s treperećim zvijezdama koje su napravljene od optičkih vlakana. Gornji zid blagovaonice prikazuje panoramu Južne Kalifornije od 360 stupnjeva koja se vidi preko ograde.

movietheater1

Neki od poslužitelja imaju koturaljke, koji se ponašaju kao konobari u drive-in restoranu, dok drugi improviziraju likove kao što su policajac koji tobože traži ljude koji su se ušuljali u kino bez karte. Sve dok se kratki video isječci iz 1950-ih i 1960-ih filmova znanstvene fantastike, čudovišta i drugih hororaca B kategorije vrte na velikom kino platnu na neprekidnoj petlji.

Sci-Fi Kino Restoran je otvoren u Svibnju 1991. godine, i unutar godine dana nakon otvaranja je postao najpopularniji restoran u parku, služeći više od 2.200 ljudi dnevno u vrhuncu sezone.

Reference: Wikipedia

Autori fotografija: Joe, Wikipedia, Norm, Tom, Amelia, Hector, rickpilot_2000, Brett

 

Izvor, Amusing Planet

 

Ispis