Ispiši ovu stranicu

Dobrodošli na Veliki Koraljni Greben, Australija

Jedan od najizvanrednijih prirodnih darova Australije, Veliki Koraljni Greben je blagoslovljen ljepotom najvećeg koraljnog grebena na svijetu koja oduzima dah. Greben sadrži obilje morskog života i sastoji se više od 3000 individualnih koraljnih sustava i koraljnih sprudova i doslovno stotine slikovitih tropskih otoka s nekim od najljepših suncem okupanih plaža.

veliki koraljni greben

Foto: Flickr

Zbog svoje prirodne ljepote, Veliki Koraljni Greben je postao jedna od najtraženijih turističkih destinacija na svijetu. Posjetitelji Velikog Koraljnog Grebena mogu uživati u mnogim aktivnostima uključujući ronjenju na dah ili velike dubine, obilasci grebena avionom ili helikopterom, izlet jedrilicom, izlet u brodu sa staklenim dnom, poučnim izletima, obilascima kruzerom, promatranju kitova ili plivanju s dupinima.

veliki koraljni greben1

Foto: Flickr

Veliki Koraljni Greben je jedno od prirodnih sedam svjetskih čuda, i kada se malo udaljite od njega i promatrate ga možete razumjeti zašto. Veći je od Kineskog Zida i jedini živi organizam koji se može vidjeti iz svemira.

Naslovna fotografija: Flickr

Veliki Koraljni Greben