Ispiši ovu stranicu

Atlantska Cesta

Atlantska Cesta poznata i kao “Cesta u Oceanu“, sa sedam mostova koji omogućuju cesti da vijugavo prati otoke u moru.

Atlantska Cesta vas vodi na jedinstveno putovanje sasvim blizu moćnog Atlantskog Oceana. Ova Nacionalna Turistička Ruta je otvorena 1989. godine, i smatra se za jedan od najljepših putovanja cestom na svijetu, zahvaljujući kombinaciji modernog inženjeringa i spektakularnog prirodnog okruženja. Cesta je odabrana kao Norveška Konstrukcija Stoljeća 2005. godine, i vodi vas na putovanje kroz tresetište, plodan kulturološki pejzaž te vremenskim uvjetima utabanim zaljevima i otocima.

atlantska cesta

Stoljećima, ocean je bio od velike važnosti za Norvešku, kao sredstvo transporta ali i industrije, rekreacije i aktivnosti. U zajednicama blizu Atlantskog Oceana, ribarska industrija je generacijama od velike važnosti.

Atlantska Cesta nije samo poboljšanje za prijevoz dobara za ribarsku industriju, već i veličanstveno putovanje za bilo koga tko želi iskusiti jedinstvenu kombinaciju inženjeringa, bilo autom, pješice ili biciklom.

atlantska cesta2

Zaljubljenici u pecanje mogu pronaći mnoštvo dobrih lokacija, s obale ili na brodskoj ekskurziji. Područje je također jako zanimljivo za promatranje morskih ptica, tuljana i drugih divljih životinja. Ako vas prati sreća, možete spaziti morskog orla kako se strmoglavo spušta u vodu po ulov dana. Vjetar i jedriličari će naići na veliki izazov, a ljubitelji ronjenja imaju mnogo toga za istražiti ispod površine vode...

Atlantska Cesta