Ispiši ovu stranicu

ASPEN: Savršen za ljeto ili zimu

Maroon Bells

Najfotografiranije planine u Sjevernoj Americi su upravo ovdje u Aspenu. Locirane 10 milja od Aspena kod Maroon Creek (Kestenjasti potok), ne smiju se propustiti, bilo da posjećujete Aspen na sat vremena ili 3 mjeseca one će sigurno biti vrhunac vašeg putovanja. Pristup planinama je ograničen autom. Ljeti od sredine lipnja sve do praznika rada do Maroon Bells se može doći javnim prijevozom autobusom između 9 sati ujutro i 17 sati popodne. Dobrodošli ste i s osobnim automobilom prije 9 ujutro i nakon 17 sati popodne. Nakon praznika rada pristup javnim autobusom je dostupan jedino petkom, subotom i nedjeljom.

 

Gondola

 

Prava avantura započinje ako se odlučite posjetiti Maroon Bells planine zimi. S obzirom na to da je cesta Kestenjasti potok zatvorena zimi jedini izbor su vam, put preko zemlje na skijama i obilazak na snježnim motornim sanjkama. Što god da odaberete jamči vam nevjerojatno iskustvo s neusporedivim pogledom.

Aspen planinska gondola

 

gondola 1

 

Vrh planine Aspen je visok 11.212 stopa (3417 m), bilo da posjećujete ljeti ili zimi put na vrh planine u Silver Queen Gondola (gondola srebrne kraljice) uključuje spektakularan pogled i ukusnu hranu, i apsolutno se mora doživjeti dok ste u gradu.

Dok skijate zimi vozit ćete se gondolom na vrh planine za pristup preko 75 skijaških staza. Druga opcija je obilazak Richmond Ridge u krpljama u sklopu obilaska Aspen centra za studij utjecaja na okoliš.

John Denver utočište

 

john denver sanctuary

 

John Denver utočište je smješteno preko puta parka Rio Grande centra za posjetitelje. Spomenik sadrži mnoge pjevačeve pjesme uklesane u kamen. To je idilična lokacija i posjetitelji se neće dugo pitati gdje je nastala pjesma Rocky Mountain High.

Aspen subotnja tržnica

 

aspen saturday market

 

Od sredine lipnja do sredine listopada provedite subotnja jutra na Aspen farmerskoj tržnici. Tržnica je smještena u obliku slova U od Galena & Hopkins do Huntera pa sve natrag do križanja Hyman & Galena. Otvorena od 8 ujutro do 15 popodne tržnica nudi domaće proizvode uzgojene u Coloradu, zanate, glazbu uživo i štand s hranom za ručak ili užinu.

Jesensko lišće

fall foliage

 

Jesen je jedno od najspektakularnijih doba godine u Aspenu. Stabla koja dijele ime s Aspenom poprime žutu nijansu lišća i vrijeme je idealno za bezbroj aktivnosti na otvorenom koje uključuju golf, planinarenje i ribolov na mušicu. Priroda je nepredvidljiva kao što znamo, međutim vrhunac promjene boje lišća je najizraženiji obično u 3. i 4. tjednu rujna.

10 TopTen DontSki

 

Ovo su neka od najboljih mjesta za uživanje u scenskom pogledu na jesen u Aspenu;

1. Već spomenute Maroon Bells planine su idealna lokacija da se uhvati draž opadajućeg lišća na kameri,

2. Cathedral jezero, American jezero, potok Hunter i Crater jezero pružaju divno planinarsko iskustvo u kojem ćete uživati u predstavi prirode,

3. Scenske ceste kao što su Maroon Creek cesta, Castle Creek cesta i Independence prijevoj su sve dostupne za one koji preferiraju uživanje u zlatnom Aspenu iz udobnosti vlastitog automobila.

Saznajte više o Aspenu klikom OVDJE

aspenchamber.org